(untitled) (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2025)
Bolalarning nafas yo‘llari kasalliklari, asosan, rinit, bronxit, astma, pnevmoniya kabi kasalliklar bolalar salomatligida muhim o‘rin tutadi. Ushbu maqolada bolalar orasidagi nafas yo‘llari kasalliklari haqida batafsil ma’lumot berilib, ularning alomatlari, tashxis qo‘yish usullari va zamonaviy davolash usullari 2024-2025-yilgi global sog‘liqni saqlash standartlariga mos ravishda tahlil qilinadi. Maqolada nafas yo‘llari kasalliklarining oldini olish va davolashdagi yangi yondoshuvlar, dori-darmonlar va terapiya metodlaridan foydalanishning ahamiyati ko‘rib chiqiladi.