(untitled) (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2025)
Ushbu maqolada revmatizm kasalligi, uning asosiy turlari, sabablari va belgilari tahlil qilingan. Revmatizm – immun tizimining noto‘g‘ri ishlashi natijasida yuzaga keladigan va asosan yurak, bo‘g‘imlar hamda ichki organlarni zararlovchi yallig‘lanish kasalligi hisoblanadi. Maqolada revmatizmni davolashning zamonaviy usullari, jumladan farmakoterapiya, fizioterapiya, jarrohlik muolajalari va biologik terapiya metodlari haqida ma’lumot berilgan. Tadqiqotlar shuni ko‘rsatadiki, kompleks davolash yondashuvi bemorlarning hayot sifatini yaxshilashda muhim ahamiyat kasb etadi.