(untitled) (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2025)
Ushbu maqolada oliy ta’lim muassasalarida sog‘lom turmush tarzining pedagogik talqini, uning ta’lim jarayonidagi ahamiyati va yoshlar salomatligiga ta’siri keng tahlil qilinadi. Sog‘lom turmush tarzi faqatgina jismoniy faollik bilan cheklanmay, balki to‘g‘ri ovqatlanish, psixologik barqarorlik, zararli odatlardan voz kechish, ekologik ong va gigiyenaga rioya qilish kabi omillarni ham o‘z ichiga oladi. Oliy ta’lim muassasalarida sog‘lom turmush tarzini shakllantirishda ta’lim muassasalari, professor-o‘qituvchilar va talabalarning roli tahlil qilinadi. Shuningdek, innovatsion ta’lim texnologiyalaridan foydalanish orqali sog‘lom turmush tarzini targ‘ib qilish usullari ko‘rib chiqiladi.