(untitled) (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2025)
Ushbu maqolada O‘zbekistonda aholining moliyaviy savodxonligi bilan bog‘liq muammolar va ularni bartaraf etish yo‘llari ko‘rib chiqilgan. Moliyaviy savodxonlik darajasi tahlil qilinib, mavjud muammolar statistik ma’lumotlar va real misollar asosida o‘rganilgan. Shuningdek, bu muammolarni hal etishda ta’lim tizimi va davlat dasturlarining o‘rni muhim ekanligi ta’kidlanib, moliyaviy bilimlarni keng targ‘ib qilish va ta’lim jarayoniga integratsiya qilish bo‘yicha amaliy takliflar ilgari surilgan.