(untitled) (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2025)
Ushbu maqolada d-metallar kationlari bilan kompleks hosil qilish xususiyatlarga ega bo‘lgan karbamid, formaldegid va 1-naftilamin (KFNA) asosida olingan sorbentning fizik-kimyoviy xossalariga dastlabki moddalar mol nisbatlarining ta’siri o‘rganilgan. Karbamid, formaldegid va 1-naftilamin 2:5:0.2 mol nisbatda bo‘lganda sorbsion sig‘im yuqori ekanligi kuzatildi. Ion almashinuvchilarning haroratga barqarorligi termik analizda aniqlangan.