(untitled) (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2025)
Ushbu tezisda kalsiy kimyoviy elementining fizik va kimyoviy xususiyatlari, shu jumladan organizmda kalsiy va paratgarmon almashuvining o’zaro bir biriga bog’liqligi o’rganildi. Kalsiy va paratgarmon inson organizimi uchun juda muhim bo’lganligi uchun quyida paratgarmon va kalsiy haqida so’z boradi.