(untitled) (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2025)
Zamonaviy intensiv bogʻdorchilik asosan past boʻyli vegetativ yoʻl bilan koʻpaytiriladigan payvandtaglarga asoslangan (V.I.Budagovskiy, 1976, V.A.Gryazev, 1991, V.A.Samus, 2007). Past o’sadigan payvandtaglardagi daraxtlar baland ko’chatlarga qaraganda unchalik katta emas – pakana (karlik) tipidagi payvandtaglarda o’simliklar 30% ga, yarim pakana payvandtaglarda - an’anaviy bog’larning 60-70% ga etadi