(untitled) (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2025)
Jańıltpashlar qaraqalpaq awızeki ádebiyatında óz ornına iye belgili bir uyqasqa qurılģan kórkem sóz forması. Milliy folklorımiz ázelden qurģaq sózdi xoshlamaģan. Hárbir sózge tereń máni berip, onı ilajı barınsha uyqasqa túsirip otırģan. Naqıl-maqal jumbaqlarģa shekem belgili dárejede uyqas saqlanģan. Solar qatarı jańıltpashlarda da bunday elementlerdiń bolıwı onı hám ádebiyattanıw, hám til ilimi jaģınan teńdey izertlew kerek degen pikirlerdi payda etedi. Sol tiykarda dástan tiliniń fonetikalıq ózgesheliklerine itibar qarata otırıp, ondaǵı anafora hám epiforalardıń jumsalıw ózgesheliklerin alıp qaradıq.