(untitled) (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2025)
Mazkur ilmiy maqolada "Bo’lajak ingliz tili o’qtuvchilarining kasbiy-ma’naviy madaniyatini rivojlantirish" masalasi keng yoritilgan. Maqola, pedagogik jarayonda o’qituvchining kasbiy va ma’naviy madaniyatini shakllantirishning ahamiyatini ta’kidlaydi, ayniqsa ingliz tili o’qtuvchilarining roli va vazifalariga alohida e’tibor qaratiladi. O’qtuvchining kasbiy-ma’naviy madaniyati faqat o’qitish metodlari bilan cheklanmay, o’z-o’zini rivojlantirish, ijtimoiy va ma’naviy qadriyatlarni o’zlashtirish, hamda o’quvchilarga ma’naviy ko’nikmalarni singdirish jarayonlariga ham ta’sir qiladi. Maqolada, ingliz tili o’qituvchilarining pedagogik malakalarini oshirish, jismoniy va ruhiy salomatlikni saqlash, hamda ta’limning samaradorligini yaxshilashda kasbiy-ma’naviy madaniyatni rivojlantirishga oid tavsiyalar berilgan. Ushbu maqola o’qituvchilarning kasbiy va ma’naviy o’sishiga, ta’lim muhitining sifatini oshirishga yordam beradi.