(untitled) (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2025)
Ushbu maqolada Islom moliyasi instrumentlari yordamida mamlakat sug‘urta tizimini rivojlantirish masalalari o‘rganiladi. Takaful sug‘urta tizimining asosiy tamoyillari, uning an’anaviy sug‘urtadan farqlari va afzalliklari tahlil qilinadi. Shuningdek, xalqaro tajriba va statistik ma’lumotlar asosida mamlakatimizda takafulni joriy etishning huquqiy, iqtisodiy va ijtimoiy jihatlari ko‘rib chiqilib, rivojlantirishga oid tavsiyalar beriladi