(untitled) (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2025)
Mazkur maqolada Islom moliyasi instrumentlarini mamlakat soliq tizimini takomillashtirishda qo‘llash imkoniyatlari keng qamrovda o‘rganilgan. Tadqiqot davomida Islom moliyasining soliq yukini kamaytirish, soliq tushumlarini oshirish, soliqlarning adolatli taqsimlanishini ta’minlashga bo‘lgan ta’siri tahlil qilinadi. Shu bilan birga, chet el tajribasi, O‘zbekiston sharoitida mavjud muammolar va statistik ma’lumotlar asosida mamlakatimiz soliq tizimini takomillashtirishga qaratilgan takliflar ishlab chiqiladi. Mazkur ish Islom moliyasining iqtisodiy adolat tamoyillariga asoslangan holda mamlakat rivojlanishida o‘ziga xos uslub sifatida e’tirof etilishiga qaratilgan.