(untitled) (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2024)
Онкологик касалликлар замонавий тиббиётнинг энг жиддий муаммоларидан бири ҳисобланади. Ушбу мақолада онкологик касалликларнинг турлари, уларни ташхислаш ва даволаш стратегиялари таҳлил қилинган. Саратон касаллиги инсон ҳаётига жиддий таҳдид соладиган глобал муаммо бўлиб, мақолада Жаҳон соғлиқни сақлаш ташкилоти маълумотлари асосида замонавий ташхис ва даволаш усуллари кўриб чиқилган. Эътибор қаратилган асосий соҳалар: малигн ва бенигн ўсмалар, қон саратони, замонавий ташхис технологиялари, шунингдек, жарроҳлик, кимётерия, радиотерапия ва иммунотерапия каби даволаш усуллари. Эртак ташхис ва соғлом турмуш тарзи онкологик касалликларни олдини олишда муҳим аҳамиятга эга эканлиги таъкидланган.