(untitled) (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2024)
Ekologik tarbiya va uning ahamiyati, maqsadlari, usullari va xalqaro tajribalari tahlil qilinadi. Ekologik tarbiya insonlarning muhitni anglashlari va tabiatni saqlash to’g’risida bilimlarini oshirishga yordam beradi. Bunday tarbiya, avvalo, yosh avlodni tabiiy resurslarni tejashga va ekologik muammolarni hal qilishga tayyorlaydi.