(untitled) (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2024)
Mustaqillik g’oyasi, uning shakllanishi va rivojlanishi haqida so’z yuritiladi. Mustaqillik — har bir xalqning erkin, o’z taqdirini o’zi belgilash imkoniyatidir. Maqola shuningdek, O’zbekiston tarixi kontekstida Mustaqillik g’oyasining qanday shakllanganini, ushbu g’oyaning xalq hayotidagi o’rnini va ahamiyatini ko’rsatadi.