(untitled) (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2024)
Al-Xorazmiy, IX asrda yashagan o’zbek matematik va olim, matematik va astronomik jihatlarni o’z ichiga oluvchi bir qator asarlarni yaratgan. U algebra va geometriya sohalarida yirik yangiliklar kiritgan bo’lsa-da, uning falsafaga qo’shgan hissasi ham juda muhimdir. Ushbu maqola Al-Xorazmiy asarlarida muhokama qilingan falsafiy g’oyalar, ilm-fan va falsafa o’rtasidagi aloqalar haqida fikr yuritadi