(untitled) (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2024)
Mustaqil Oʻzbekiston Respublikasining tashkil topishi, uning ichki va xalqaro aloqalaridagi ahamiyati, shuningdek, davlat tasis etilishining tarixiy va madaniy konteksti ko‘rib chiqiladi. Mustaqillik, o‘z-o‘zini rivojlantirish va milliy identitetni mustahkamlash jarayonlari ta’kidlanadi. Mustaqil O‘zbekiston nisbatan qisqa muddat ichida erishilgan yutuqlar va muammolar haqida ham ma’lumotlar taqdim etiladi