(untitled) (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2024)
Buyrakda toshlar – kishi kasallikning birinchi alomatlari namoyon bo`lishigacha (masalan, bel sohasida og`riqlar yoki buyrak kolikalari) seza olmaydigan patologiya hisoblanadi. Siydik-tosh kasalligi va buyrak tosh kasalligi ko`pincha bitta kasallik deb adashtiriladi. Aslida, siydik-tosh kasalligi buyrak tosh kasalligining oqibati bo`lib, simptomlari va davolashda farq qiladi. Siydik-tosh kasalligiga nima sabab bo`ladi va u qanday davolanadi?