(untitled) (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2024)
Мақолада болалардаги фебрил тутқаноқ хуружларининг клиник-неврологик, нейрофизиологик хусусиятлари, фебрил ва афебрил тутқаноқларнинг қиёсий тахлил натижалари келтирилган. Аниқланишича, фебрил тутқаноқлар кўпинча гипертермия фонида самотик касалликлар туфайли ривожланади ва болаларнинг когнитив фунциясига таъсир қилмайдиган диффуз микроорганик аломатлар билан келади.