(untitled) (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2024)
Ekalogik Muammolar (Ekologik muammolar) — bu tabiiy resurslar, yashash muhiti va inson faoliyatining tabiatga ta’siri bilan bog’liq bo’lgan ijtimoiy, iqtisodiy va ekologik masalalarni o’z ichiga oladi. Ushbu muammolar odatda tabiiy muvozanatning buzilishi, xavfli ekotizimlarning parchalanishi va inson hayotiga salbiy ta’sir ko’rsatadigan global yoki lokal muammolarni ifodalaydi.