(untitled) (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2024)
O‘zbek tili O‘zbekiston Respublikasining davlat tili bo‘lib, uning ta’lim muassasalarida o‘qitilishi ijtimoiy, iqtisodiy va ma’naviy ahamiyatga ega. Yoshlarga ijodiy tafakkur, izlanuvchanlik, mavjud til imkoniyatlaridan samarali va o‘rinli foydalanish ko‘nikmalarini singdirish, ularni milliy qadriyat va an’analarga sodiqlik ruhida tarbiyalash Ona tili fanining murakkab, ayni paytda muhim vazifalaridan biridir. Ushbu maqolada Ona tili fanining ta’lim va tarbiya bilan uyg’unlikdagi metodlari tahlil etilgan.