(untitled) (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2024)
Mazkur maqolada korxonalarda asosiy vositalar hisobining o‘rni va roli, ularni hisobga olinishi, samarali boshqarilishi, foydalanish muddati, amartizatsiya hisobi kabi masalalar, shuningdek yangi texnika va uskunalar sotib olish, eski vositalarni yangilash korxonaning bozor pozitsiyasini mustahkamlash kabi masalalari bayon qilingan.