ICHIMLIK SUVIDA RADIOFAOL ELEMENTLARNING PAYDO BO’LISHI VA INSON SALOMATLIGIGA TA’SIRI (Journal of Universal Science Research, 2023)
Maqolada ichimlik suvlarida radiofaol elementlar (seziy-137 va stronsiy-90) ning paydo bo’lish, bu radionuklidlarning inson tanasiga o’tish yo’llari va qanday salbiy oqibatlarga olib kelishi so’nggi yillarda chop etilgan ilmiy adabiyotlar asosida tahlil qilingan. Xususan inson organizmining nafas olish va ovqat hazm qilish tizimlarida onkologik kassaliklarni keltirib choiqaruvchi manbaalardan bo’lgan chekishdan keying o’rinda turishi tasdiqlangan.