GIYOHVAND MODDALAR VA ULARNING YOSHLARGA TA’SIRI (Journal of Universal Science Research, 2024)
Barchamizga malumki, giyohvand moddalarni qabul qila boshlagan insonning, giyohvand modda iste'moli uning doimiy odatiga aylanadi. Bu illatga o‘rgangan inson mehnatga yaroqsiz boʻlib qoladi. Natijada u jinoyatga qoʻl urishga majbur boʻladi. Ya’ni navbatdagi giyohvandlik vositasini qabul qilish maqsadida oʻgʻirlikni oʻz uyi – oilasidan boshlaydi. Giyohvandlik va giyohvandlikning yosh avlod tarbiyasiga, insoniyat kelajagiga katta zarar yetkazishi butun jahon hamjamiyatini tashvishga solmoqda. Shuning uchun ham bu falokatga qarshi kurash hozirgi kunda yer yuzidagi global muammolardan biriga aylandi. Asr vabosiga qarshi kurashish barchamizning ishimiz. Oʻzini shu yurt farzandi deb bilgan har bir fuqaro bu harakatdan chetga chiqmasligi kerak. Bu jarayon umummilliy kurashga aylanishi kerak. Shundagina minglab yoshlarning kelajagini, oilalarimiz tinchligini asrab avaylaymiz.