YANGI O'ZBEKISTONDA MILLIY MATBUOTNING SHAKLLANISH TARIXI (Journal of Universal Science Research, 2024)
Ushbu maqola O'zbekistonda 1991-yilda mustaqillikka erishganidan keyin milliy matbuotning shakllanish tarixini tahlil qilishga bag'ishlangan. Mamlakat media tizimini o'zgartirishning asosiy bosqichlari, mustaqil nashrlarni yaratish, ommaviy axborot vositalari to'g'risidagi qonun hujjatlarini qabul qilish, xususiy tele- va radio kompaniyalarning paydo bo'lishi ko'rib chiqiladi. So'z erkinligi va fikrlarning plyuralizmini ta'minlash sohasidagi tendensiyalar va muammolar tahlil qilinadi.