MULKNI BAHOLASHNING XARAJATLI YONDASHUVI (Journal of Universal Science Research, 2024)
Ushbu maqola mulkni xarajatli yondashuv orqali baholashga qaratilgan ma’lumotlarni o’z ichiga oladi. Xarajatli yondashuv bu baholanayotgan o’bektni tiklash yoki almashtirish uchun zarur xarajatlarni aniqlashga asoslangan usullar yig‘indisi hisoblanadi. Xususan bu maqolada xarajatli yondashuv qay hollarda qo’llanishi, xarajatli yondashuvda almashtirishning qoldiq qiymati usuli, komponent usuli hamda eskirish bilan bog‘liq tuzatishlar haqida qisqacha ma’lumotlar keltirib o’tilgan.