TURLI JANRLARDA MATN YARATISH METODOLOGIYASI MASALASI (Journal of Universal Science Research, 2024)
Jahon filologiya fanida turli janrlarda, xususan ilmiy tadqiqotlar va ta’lim pedagogikasi sohalari bilan bog‘liq janrlarda matn yaratish bilan bog‘liq ilmiy masalalarning hal etilishi, shuningdek, bu borada amalga oshirilgan tadqiqotlar orasida matn yaratishga oid asarlarning o‘ziga xosligini o‘rganish borasidagi izlanishlar salmoqli o‘rinni egallaydi. Biroq, bu masalaning aynan ilmiy-ijodiy janrdagi matnlar kesimida, xususan, annotatsiya, ilmiy taqriz, referat, kurs ishi kabilar misolida deyarli o‘rganilmaganligi hamda masalaga oid ba’zi ilmiy-nazariy izlanishlarning xulosalari umumlashtirilmaganligini mazkur masalaning dolzarbligini belgilaydi. Shu sababli hozirda zamonaviy uslubda ilmiy janrlarga mansub matnlarining o‘ziga xosligini metodologik jihatdan asoslash, jahon va milliy filologiya fanining metodologiya aspektida qiyosiy planda tadqiq etish har tomonlama chuqur o‘rganishni talab qiladigan muhim jiddiy ahamiyatga ega ilmiy masalalardan hisoblanadi.