Xorazm Xalq Sovet Respublikasida nazorat organlar faoliyati (1920-1924) yillar. (Journal of Universal Science Research, 2024)
Turkistonda Sovet xukumati oʻrnatilgandan keyin qisqa vaqt ichida Xiva xonligida ham xon hokimiyati tugatilib Xorazm Xalq Sovet Respublikasi tashkil etildi va uning konsitutsiyasi ham eʻlon qilindi. Bu jarayonda Xorazmda markaziy ijroiya qoʻmita va nazorat organlari tuzilib, ular Xorazm Xalq Sovet Respublikasi tugatilgunga qadar oʻz faoliyatlarini olib bordi. O’z navbatida ushbu tashkilot Xorazm hududlarida bolsheviklar hokimyatini mustahkamlashda asosiy ro’lni o’ynagan edi.