GАZ АRАLАSHMАLАRINI NАZORАT QILIShNING TERMOKАTАLITIK USULI (Journal of Universal Science Research, 2024)
Dunyoning barcha rivojlangan mamlakatlarida zaharli, yengil alangalanuvchan va portlovchan gazlarning monitoringi uchun usullar va sensorlar ishlab chiqishga qaratilgan tizimli tadqiqotlar olib borilmoqda. Bunda asosiy eʼtibor yopiq ekologik tizimlardagi gaz aralashmalarining portlash xavfini ishonchli nazorat qilishni taʼminlaydigan ekspress va sezgir sensorlarni yaratishga qaratilgan.