SURXONDARYO VILOYATI AXBOROT VA ALOQA SOHASIDAGI XIZMATLARI VA SANOAT ISHLAB CHIQARISH HAJMLARINI TREND MODELLARI YORDAMIDA PROGNOZLASHTIRISH (Journal of Universal Science Research, 2024)
Axborot va aloqa sohasidagi xizmatlari va sanoat ishlab chiqarish hajmlarini iqtisodiy tahlil qilish milliy iqtisodiyotimiz uchun juda muhim. Chunki, hozirgi vaqtda aloqa va axborot sohasida shuningdek sanoat sohasida ishlab chiqarish hajmlarini salmog’ini oshirish hozirgi zamon davrimizning aynan investitsiyaga talab va taklif ushbu bozorning va umumiy iqtisodning kelajak holatini ifodalaydi. Ushbu maqolada prognozlashning Arima modeli haqida so‘z borib, ushbu model yordamida axborot va aloqa sohasidagi xizmatlari va sanoat ishlab chiqarish hajmlari tahlil qilingan.