MOLIYAVIY TEXNOLOGIYALARNING RIVOJLANISHI BANKLARNING TRANSFORMATSION SALOHIYATIGA TA’SIRI (Journal of Universal Science Research, 2024)
Maqolada bank sohasining zamonaviy iqtisodiy o’sishga ta’siri, bank sohasining amaldagi mexanizmi va bank sohasining bozor iqtisodiyotiga taʼsiri koʻrsatilgan. Bank sohasiga oid tushunchalar yani FinTech zamonaviy raqamli texnologiyasi va unga oid tavsiflovchi boshqa koʻrsatkichlar koʻrib chiqiladi. Bank xizmatlari bozorining tuzilishi, uning mehnat bozori bilan o‘zaro ta’sirining o‘ziga xos xususiyatlari ochib berilgan. Bank sohasida FinTech texnologiyasining afzalliklari ko’rsatib o’tildi.