BUGUNGI KUNDA YOSHLAR O‘RTASIDA HUQUQBUZARLIKLARNI OLDINI OLISH VA JINOYATCHILIKKA QARSHI KURASHISH MUXIM VAZIFALARDAN BIRI (Journal of Universal Science Research, 2024)
Ushbu maqolada bugungi kunda voyaga yetmaganlar xamda yoshlar o‘rtasida sodir etilayotgan huquqbuzarlik va jinoyatlarni oldini olishning chora-tadbirlari xamda samarali usullari taxlil etilgan. Yoshlar o‘rtasida sodir etilayotgan huquqbuzarlik va  jinoyatlarning sabablari yoritilib, unga tasir etuvchi omillar o‘rganiladi va misollar keltiriladi. Yoshlar jinoyatchiligi avvalo yoshlar o‘rtasida huquqbuzarlikni oldini olishdan boshlanishiga ilmiy mazmunda to‘xtalib o‘tildi.