SURXONDARYODA TO’QIMACHILIK MAHSULOTLARINI ISHLAB CHIQARISHNI ARIMA MODELI ASOSIDA PROGNOZLASH (Journal of Universal Science Research, 2024)
To‘qimachilik yengil sanoatning bir qismi bo‘lib, uning eng ilg’or tarmoqlaridan biri hisoblanadi. O‘z navbatida yengil sanoat asrlar davomida mavjud bo‘lib, har doim mamlakat iqtisodiyotining barqaror o‘sishiga ulkan hissa qo‘shib kelgan. Shu bois, to‘qimachilik mahsulotlarini ishlab chiqarishni prognozlash orqali  keyingi yillar uchun qanday ko‘rsatkichlarga erishish mumkinligi haqida ma’lumotlarga ega bo‘lamiz. Bu esa ushbu sohaning keyingi yillarda yuqori natijalar ko‘rsatishi uchun istiqbolli reja va strategiyalar ishlab chiqishga imkoniyat yaratadi. Ushbu maqolada Surxondaryo viloyati to‘qimachilik mahsulotlarini ishlab chiqarishni prognozi ARIMA modeli yordamida tahlil qilingan.