YANGI O‘ZBEKISTONNING TARAQQIYOT STRATEGIYASINI AMALGA OSHIRISH JARAYONIDA TASHQI IQTISODIY FAOLIYATNI YUQORI CHO‘QQILARGA OLIB CHIQISH VA BU ORQALI BARQAROR IQTISODIY O‘SISHGA ERISHISH (Journal of Universal Science Research, 2024)
Barqaror iqtisodiy o‘sishni ta’minlashda tashqi iqtisodiy faoliyatni yanada takomillashtirish, milliy iqtisodiyotning xalqaro moliyaviy jarayonlarga integratsiyalashuvini kuchaytirish kabi chora-tadbirlarning ahamiyati kattadir. Mamlakatimizda tashqi iqtisodiy faoliyatni amalga oshirish doirasida qabul qilinayotgan davlat dasturlari, mamlakatda raqobatbardosh va xalqaro savdo talablariga javob bera oladigan iqtisodiy ne’matlarni yaratish hamd ushbu ishlab chiqarilgan mahsulotlarni eksportga yo‘naltirishni samarali tashkil etish  mamlakatimiz oldida turgan muhim vazifalardan hisoblanadi.