BUG’ QOZON TURBINASINING ISITISH TIZIMINI AVTOMATLASHTIRISH (Journal of Universal Science Research, 2023)
Energetika sanoatini rivojlanishda fizik va matematik sohalarda nazariy va amaliy izlanishlar katta etiborga loyiq. Energo uskunalarning qurilishi prinsiplari, ularning boshqarish tizimlari, buning yordamida esa katta energotizimlardagi jarayonlarni modellashtirishni amalga oshirish mumkin bo’ldi.Texnologik jarayonlarrni keng avtomatlashtirish o‘zini aksini elektrostansiyalarga kompleksli avtomatlashtirishda topdi, shunindek energo tizimlarda turli xil telemexanikaviy jihozlarni qo‘llanilishi, masalan elektrsignalizatsiyalar va elektrtizimlarni dispetcherlik boshqaruv  va boshqa holatlarda .