OLIY TA’LIM MUASSASASI TALABARI ORASIDA SOG‘LOM TURMUSH TARZIGA BO‘LGAN EHTIYOJNI RIVOJLANTIRISH (Journal of Universal Science Research, 2023)
Mamlakatimizda xalq salomatligi diqqatga sazovor. Salomatlik har bir inson uchun bebaho boylik sifatida jamiyat ijtimoiy-iqtisodiy rivojlanishining muhim shartlaridan biri bo‘lmoqda. Darhaqiqat, Butun jahon sog‘liqni saqlash tashkilotining ta’rifiga ko‘ra: «Salomatlik – kasallik, biror nuqsonlarning yo‘qligi emas, balki jismoniy, aqliy (ruhiy) va ijtimoiy xotirjamlikdir». Oliy ta’lim muassasalari talabalarida “Sog‘lom turmush tarzini” rivojlantirishda, avvalo talabalarning sog‘lik-salomatlik, gigiyena bo‘yicha nazariy hamda amaliy bilimlarni o‘zlashtirishlari muhim ahamiyat kasb etadi.