BOLALARDA SDVG SABABLARI, KLINIKASI (Journal of Universal Science Research, 2023)
Diqqat etishmasligi giperaktivligi buzilishi (DEHB) maktab yoshidagi bolalarning 5-8 foizida uchraydigan keng tarqalgan nevropsikologik kasallikdir. Agar o'z vaqtida tashxis qo'yilmasa va tuzatilmasa, bu holat oila ichidagi muammolarga va g'ayrioddiy xatti-harakatlarning shakllanishiga olib kelishi mumkin, bu esa asosan kasallikning dolzarbligini belgilaydi. DEHB tadqiqotlari. DEHBning asosiy klinik ko'rinishlariga diqqat etishmasligi, giperaktivlik va impulsivlik kiradi. shuningdek, statik-harakat etishmovchiligi belgilari. Ko'rib chiqishda patogenez, diagnostika masalalari muhokama qilinadi va DEHB davolash.