Pakana nok daraxtlarining fitometrik ko’rsatkichlari,hosildorligining ko’payishiga vegetativ payvantag,hamda intensiv navlarning ta’siri. (Journal of Universal Science Research, 2023)
Mazkur maqolada Buxoro viloyati,Buxoro tumani  Bog’i Kalon MFY hududida joylashgan MCHJ “ Siyovush Agro” bog’dorchilik fermer xo’jaligi tuproq-iqlim sharoitida o’rtacha o’suvchi payvantagga ulangan intensiv  nok  navlarining  Karmen, Abbam,Vilyam kabilarning  fitometrik ko’rsatkichlari va hosildorligining ko’payishga  ta’siri o’rganilgan.