BO`LMACHALAR FIBRILYATSIYASI BO`LGAN INTERVENTSION AMALIYOT O`TKAZILGAN BEMORLARDA ANTITROMBOTIK TERAPIYA (Journal of Universal Science Research, 2023)
Bo’lmachalar fibrillyatsiyasi bilan og’rigan interventsion amaliyot o’tqazgan bemorlar uchun optimal antitrombotik davolash sxemasi klinik jihatdan to’laligicha o’rganilmagan. Oral antitrombotik terapiya va 2 komponentli, shuningdek, uch komponentli antitrombotik terapiya deb nomlanuvchi davolash usullari nazariy jihatdan bo’lmachalar fibrillyatsiyasi tufayli tromboemboliya xavfini va koronar stentlar tufayli tromb rivojlanish ehtimolini kamaytirish uchun tavsiya qilinadi. Biroq, uch komponentli antitrombotik terapiya sezilarli asoratlarga va hayot uchun xavfli bo’lgan qon ketish xavfini sezilarli darajada oshiradi (2). Bu borada olib borilayotgan ilmiy izlanishlar mavjud bo'lib, ular uch komponentli antitrombotik terapiyani muqobil antitrombotik terapiya usullari bilan taqqoslaydi, bu orqali oral antitrombotik terapiya va 2 komponentli terapiyada asoratlar rivojlanish xavfini baholash mumkin.