BOLALARDA OVQATLANISHNING SURUNKALI BUZILISHI OQIBATLARI. (Journal of Universal Science Research, 2023)
Ovqatlanish buzilishi — bu odamning jismoniy yoki ruhiy salomatligiga salbiy taʼsir koʻrsatadigan gʻayritabiiy ovqatlanish xatti-harakatlari bilan tavsiflangan ruhiy kasallik . Bir vaqtning oʻzida faqat bitta ovqatlanish buzilishi tashxisi qoʻyilishi mumkin. Ovqatlanish buzilishlarining turlari orasida yeb- ichish buzilishi, bemor qisqa vaqt ichida koʻp miqdorda ovqat isteʼmol qiladi.Ushbu maqolada bolalarda ovqatlanishning surunkali buzilishi oqibatlari haqida ma’lumot berilgan.