OʻZBEK TILINI MUSTAQIL OʻRGANISH UCHUN OʻQUV TOPSHIRIQLAR ISHLAB CHIQISHNING LINGVODIDAKTIK AHAMIYATI (Journal of Universal Science Research, 2023)
maqolada oʻzbek tilini mustaqil oʻrganuvchi talabalar, xorijliklar uchun oʻquv-metodik taʼminotni yaratish, oʻrganuvchilarning egallagan bilim, koʻnikma va malakalarini baholashning ilmiy-metodik asoslarini ishlab chiqish, baholashga va koʻnikmalarni rivojlantirishga xizmat qiluvchi oʻquv topshiriqlar tizimini yaratish haqida fikr yuritilgan.