DZYUDO-QUROLSIZ KURASH (Journal of Universal Science Research, 2023)
Ushbu maqolada DZYUDO sporting tarixi va hozirgi kunda tutgan oʻrni haqida hamda Vatanimiz ravnaqidagi ahamiyati haqida soʼz boradi. DZYUDO sport turining ayni damda rivojlanganlikdagi tarixi va unga kim asoschi boʼlganligi, qanday oʼyinlar aynan DZYUDO sporti uchunligi haqida maʼlumotlar. DZYUDO sport turi  ayni damda rivojlanish bosqichida erishilayotgan gʼalaba va yutuqlar ostonasida.