O’zbekistonda zamonaviy televideniyaning paydo bo’lishi (Journal of Universal Science Research, 2023)
Mutaxasislarning yangi asrga “Axborot asri” degan nisbatni berganliklari bejiz emas. Ulkan armiyalar, qudratli qurollar bajarishi mushkul bo’lgan ishni maxsus yo’naltirilgan axborotlar orqali amalga oshirish osonroq va qulayroq bo’lib qoldi. “Kim axborotga egalik qilsa, o’sha dunyoni boshqaradi”, degan fikr kundalik haqiqatga aylandi. Inson aqliy taraqqiyotga qanchalik moyil bo’lsa, biologik nuqtai nazardan dam olishga ham shunchalik ehtiyoj sezadi. Televizion jurnalistikaning taraqqiy etib borayotgan yo’nalishlarida ham bu yaqqol namoyon bo’lmoqda.