ISSIQXONADA LIMON YETISHTIRISH BÒYICHA TAVSIYALAR (Journal of Universal Science Research, 2023)
Respublikamizda o‘stirilayotgan mevali o‘simliklar orasida sitrus o‘simliklari alohida o‘rin tutadi. Dunyoda sitrus o‘simlikliklar juda xilma-xil bo‘lib, ular orasida apelsin, mandarin, limon, greypfrut eng ko‘p tarqalgan.Sitrus o‘simliklarning kelib chiqqan eng asosiy markazi Shimoliy Hindiston va Shimoliy Birma hisoblanadi.