Olmaning umumiy kasalliklari: davolash va tavsif. Olma daraxtlari kasalliklari va ularni davolash, himoya qilish va oldini olish vositalari (Journal of Universal Science Research, 2023)
Olma daraxtlarining kasalligiga olib keladigan turli xil eski va yangi infektsiyalarning keng tarqalishi bog'dorchilikning rivojlanishi bilan ham, bog'larimizni e'tiborsiz qoldirish bilan ham bog'liq. Hech bo'lmaganda asosiy kasalliklarning alomatlarini bilmasdan, kasallikning oldini olish va undan ham ko'proq uni engish mumkin emas.