VERMOTEXNOLOGIYA USULIDA BIOGUMUS TAYYORLASHNING USTUVORLIGI (Journal of Universal Science Research, 2023)
Biogumus – go‘ngdan tayyorlangan sifatli organik o‘g‘it bo‘lib, qishloq xo‘jalik ekinlarining barchasiga qo‘llash mumkin. Uning tarkibida 40-50 foiz quruq organik massa, 10-12 foiz gumus, 0,8-0,3 foiz azot, 1,3-2,5 foiz fosfor, 1,2-3,9 foiz kaliy, 4,5-8,0 foiz kaltsiy va boshqa mikroelementlar mavjud.