Arra tishlaridan paxta tolasini echib olish jarayoni parametrlarini asoslash (Journal of Universal Science Research, 2023)
Arra tishi bilan kolosniklar oralig‘iga tortilgan tolalar soniga mos kelmasligi mumkin, chunki tirqishga bir vaqtni o‘zida bir necha tish bilan tortilgan tolalar bo‘lishi mumkin. SHuni hisobga olgan holda arra tishi qalinligini rasional qiymatini tanlash tolaga kuchning ta’sirini sezilarli darajada kamaytirish bilan birga uning shikastlanishini kamaytiradi.       Tadqiqot ishining maqsadda, arra tishi profilini takomillashtirish bilan birgalikda tish arrasi ishchi yuzasining sifatini paxta tolasi sifatiga bog‘liq tishning yon yuzalari tozaligi 6-7 klass orlig‘ida o‘rnatildi. Namlangan tolasimon materialning eng yaxshi ko‘rsatgichi xrom yoki polimer bilan qoplashgan yuzalarda kuzatildi.