NANOMATERIALLARDAN FOYDALANGAN XOLDA YUQORI SAMARALI RENTGEN MANBALARINI YARATISH (Journal of Universal Science Research, 2023)
Nanomateriallar va nanotexnologiyalar zamonaviy materialshunoslik rivojlanishining ustuvor yo‘nalishlaridan biri bo’lib kelmoqda xozirgi davrga kelib rentgen nurlarini inson organizmiga salbiy tas’sirlarini oldini oladigan va kamaytira oladigan qurilmalar ishlab chiqarish nixoyatda zarurligi sababli nanomateriaalar chuqur o’rganilib samarali usullar yordamida rentgen aparatlari yaratish yo’lga qo’yilmoqda. Nanotexnologiya bu fanning asosiy tarkibiy qismlari nanomateriallar bo’lib uning tarkibiy qismlari va dolzarbligini o’rganamiz.