O’QUVCHILARNING MUSIQA SAN’ATIGA QIZIQIQISHLARINI OSHIRISH ORQALI QOBILIYATLARNI RIVOJLANTIRISH (Journal of Universal Science Research, 2023)
Ushbu maqolada o’quvchilarning musiqa san’atiga qiziqiqishlarini oshirish yo’llari,  musiqiy qobiliyatlarni shakllantirish bosqichlari, pedagogning faoliyatinung samarali bo’lishi omillari, musiqa o`qituvchisining o`zida pedagogik qobiliyatlarining tarkib topishi, musiqiy qobiliyatlarni rivojlantirishning nazariy asoslari haqida fikr yuritiladi.