ГЕМИК ГИПОКСИЯ МОДЕЛИДА ГЕТАСАН ПОЛИФЕНОЛИНИНГ АНТИГИПОКСИК ФАОЛЛИКЛАРИНИ ТАДҚИҚ ҚИЛИШ (Journal of Universal Science Research, 2023)
Гипоксия ривожланиши шароитида организмнинг чидамлилигини ошириш биотиббиёт соҳасининг олдида турган долзарб масалалардан бири ҳисобланади. Хозирги кунда касалликларнинг даволаш ва профилактика чора-тадбирларини ишлаб чиқишда самарали таъсирга эга бўлган фармакологик бирикмаларнинг янги авлодини яратиш мухим. Махаллий ўсимликлардан ажратиб олинган полифенол бирикма гетасаннинг антигипоксик фаолликларини аниқлаш, уларни фармакология сохосига татбиқ қилиш митохондрия мембранаси холатига таъсирини ўрганиш оркали дориворлик хоссалари бахоланади.