NIZOLARNI ONLAYN HAL ETISH JARAYONIDA ONLAYN MEDIATSIYANI QO‘LLASHNING O‘ZIGA XOS AFZALLIKLARI VA KAMCHILIKLARI (Journal of Universal Science Research, 2023)
Ushbu maqolada Onlayn mediatsiyani tahlil qilish jarayonida uni qo’llash bilan bog’liq afzalliklar  va kamchiliklar tahlil etilgan bo’lib, onlayn mediatsiyaning afzalliklari sifatida mediatsiya jarayonining olib borishdagi qulayliklar, jumladan harajatlarning kamligi, yurisdiksiya muommosining yo’qligi va imkoniyati cheklangan shaxslar uchun qulayligi keltiriladigan bo’lsa, kamchiliklari sifatida esa inson hissiyotining yetishmasligi, internet tarmog’iga kirishdagi muommolar, maxfiylik va xavfsizlik tizimidagi kamchiliklar keltirilib o’tiladi. Yuqorida keltirilib o’tilgan kamchiliklar va muommolar atroflicha o’rganilib, ularga muqobil yechimlar taklif etiladi. Ushbu fikrlar asosida yakuniy shaxsiy fikrlar bayon etiladi. Xulosa qilinadiki, onlayn mediatsiya instituti nizolarni hal etishda alohida ahamiyatga ega va uni qo’llash jarayonidagi muommolarga muqobil yechimlar ham mavjud.